Foto:

Sommaren är kort

Go'morron
annons

Jag blundar och känner solstrålarna i ansiktet, känner lukten av solvarm jord och stoppar en skitig, men saftig jordgubbe i munnen. Stop. Dags att vända blad. Då var sommaren över.

Så kände jag i förra veckan, när jag fick för mig att kolla väderprognosen två veckor framåt. Inte en enda soldag. Hösten är här, tänkte jag och blev med detsamma lite deprimerad. Det enda jag kunde se framför mig var gråa, regniga dagar med en kyla som tränger rakt in i märgen.

Men nej, det skulle faktiskt inte ta slut där.

Min helg närmade sig och jag kände mig tvungen att kolla väderprognosen en gång till. ”En sista gång skadar inte”, tänkte jag. Som om det egentligen skulle göra någon skillnad. Då inträffade miraklet! ”25 grader, mestadels soligt”. Det var prognosen för fredagen, alltså början på min helg. Det är sjukt hur det kan påverka en, i alla fall mig. Jag kan inte med ord beskriva tacksamheten jag kände.

I skrivande stund ligger jag här på gräsmattan och njuter av sommarens kanske sista soldag, till fullo. Men det är lika bra att komma ner på jorden och inse att det ändå är över, alldeles snart.

Nu är de flesta tillbaka på redaktionen och snart drar det nya studieåret i gång. Men det är aldrig fel med en vinterresa framöver– för D-vitaminets skull. Mjo, jag vet. Men alla ursäkter är godtagbara om destinationen är solen.

annons

Mest delat denna vecka