Solen ska driva Duveholmshallen

Katrineholm

Duveholmshallens tak ska bli solcellsbeklätt. Under hösten och vintern kommer KFAB att låta sätta upp solceller för att sporthallen ska kunna drivas av solens strålar.

– Katrineholm fortsätter mot målet att bli den mest miljövänligt kommunen, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande, på presskonferensen på Duveholmshallen.

På taket till Duveholmshallen hölls presskonferensen om bygget av solcellerna. Foto:

Kommunerna avsätter varje år tre miljoner kronor till satsningar på miljö- och energi. I år används pengarna till montering av 1250 kvadratmeter solceller på taket på Duveholmshallen som ska utföras av KFAB. En del av budgeten kommer också att gå till att lägga nytt tätskikt för att taket ska hålla länge. Satsningen förväntas stå klart våren 2019 och kommer därefter att producera sin egen el till att driva belysning och pumpar för värme.

Från vänster, Ingmar Eriksson, VD KFAB, Fredrik Olovsson, styrelseordförande KFAB, Göran Dahlström (S), kommunstyrelsens ordförande, Ulrika Lindstedt, kommunikatör KFAB och Lars Hernström (M), kommunstyrelsens vice ordförande. Foto:

Fredrik Olovsson (S) som är styrelseordförande i KFAB berättar att det finns fler planer på fler solcellsbyggen i Katrineholm.

– med den här investeringen och de övriga som vi planerar de närmsta åren kommer vi att sexdubbla elproduktionen fram till 2022, säger han.

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms kommunEnergi