Mannen åtalas vid Nyköpings tingsrätt.

Slog hustrun inför barnen – åtalas nu

Katrineholm

En man, som erkänt att han slagit sin fru inför deras gemensamma barn, åtalas nu vid Nyköpings tingsrätt.

Det var i november förra året som polisen kallades till en lägenhet på Norr, där grannarna slagit larm. I lägenheten fanns en man och en kvinna, samt deras två små barn. Kvinnan låg på golvet och befann sig enligt ambulanspersonalen troligen i chock. Hon fördes till sjukhus och mannen greps av polis. Enligt sjukhusets journal hade kvinnan skador efter slag på huvudet, bröstet, magen och på ryggen.

Vid ett första polisförhör erkände mannen att han slagit sin fru och förklarade det med att han blivit utelåst ur lägenheten efter ett gräl. När han kom in igen var han arg och slog kvinnan. Senare tog dock mannen tillbaka sina uppgifter och sa att polisen missuppfattat allt, på grund av språkförbistring.

Kvinnan har inte bekräftat att hon blivit slagen, utan säger att skadorna uppkom i samband med att hon satte upp gardiner och ramlade. En släkting, som kom till lägenheten och tolkade åt ambulanspersonalen, berättade dock att kvinnan sagt att hon blivit slagen. Släktingen har också sagt att han sett att tussar av kvinnans hår varit avslitet

Till grund för åtalet ligger vittnesuppgifter från grannar och ambulanspersonal, samt journalanteckningar.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholmmisshandel
Relaterat