Foto:

Slaktavfall vid väg 56 borttaget

Julita

Den stora hög med slaktavfall från tamgrisar, som legat vid väg 56 norr om Äs sedan i måndags, är nu borttagen.

Tidningen rapporterade under onsdagen om en stor hög med slaktavfall som låg precis intill väg 56 norr om Äs, strax efter infarten mot Kvisterhult. Högen är nu, sedan lunchtid, uppsamlad av företaget NCC, som sköter underhållet på den aktuella vägen. Även polisen var ute och undersökte högen under torsdagen. Trafikverket, som ansvarar för vägen, uppger att slaktavfallet är miljöfarligt avfall och ska köras till destruktion.

– Vi har inte fått indikationer på det här tidigare under veckan. Ingen har ringt oss och vi har inte fått någon indikation från kommunen. Vi fick vår första indikation när tidningen ringde. Det är problematiskt att den har legat sedan i måndags, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

Hon vill gärna att allmänheten ska höra av sig till Trafikverket, eller till kommunen, om man upptäcker liknande högar i framtiden. Hon vill dessutom poängtera, att det är olagligt att dumpa slaktavfall.

– Det är olagligt att dumpa den här typen av avfall i skog och mark och längs vägar. Man ska inte få uppfattningen att det är okej på något sätt, säger hon.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

TrafikverketHusdjurMiljö
Relaterat