Sara Svensson, prisbelönad kock på Slottsskolan.

Skolans kock kan bli Årets inspiratör

Vingåker

Sara Svensson, kock på Slottsskolan i Vingåker, kan inte bara laga mat. Hon är också en inspiratör av stora mått.

Det tycker den eller de personer som nu har nominerat Svensson till Framtidsgalan 2018.

På fredagen stod det klart att Sara Svensson där kommer att uppmärksammas för sitt inspirerande sätt att arbeta inom offentlig sektor.

Framtidsgalan arrangeras av Framtidsverket, som ur ett framtidsperspektiv arbetar med att föra fram en nyanserad bild av jobben och olika yrkesgrupper inom offentlig sektor.

Som en del av det arrangeras galan – i år på Vasateatern i Stockholm – som lyfter fram ambassadörer för en samhällssektor som står inför omfattande pensionsavgångar. Tidigare vinnare i de olika kategorierna inkluderar allt från ambulanssjuksköterskor till forskare och förbundsordförande.

Av cirka 400 nominerade personer ska en jury vaska fram en vinnare i varje kategori. Dessa är fem: Årets ledare, inspiratör, nytänkare, karriär samt Årets team.

Sara Svensson är nominerad i klassen Årets inspiratör, vilket hennes arbetsgivare Vingåkers kommun stolt kunde avslöja på fredagskvällen. Den eller de som står bakom nomineringen – vem som helst kan nominera – ser i Sara Svensson en ambassadör som kan inspirera andra till att arbeta och göra karriär inom offentlig sektor.

Slottsskolans kock är nominerad för sitt arbete i skolans kök men också för sin insats under den skogsbrandsplågade sommaren. Hon reste då till Älvdalen i Dalarna och hjälpte till att laga mat åt slitna brandmän.

Sara Svensson har tidigare varit med och åt Slottsskolan vunnit priset Bästa matglädjeskola i Arlas guldko.…

Framtidsgalan arrangeras den 20 november.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Vingåkers kommunSlottsskolan (Vingåker)VingåkerMat
Relaterat