Aurora, 6 år, Yobel Samson, 17 år, Jacob Alshvaibi, 12 år och Anan Zabib, 10 år. Foto:

Skojig buss för barn som inte har något annat att göra

Vingåker

Kommunens satsning på barn denna sommar heter Skoj på väg, en ambulerande buss med skojiga aktiviteter.

Från Sävstaskolans skolgård hörs skön musik och ljusa röster som pratar och skrattar. På en gräsmatta under lummiga träd sitter barn i olika åldrar.

– Här kan vi spela kort, lyssna på musik, spela fotboll och volleyboll. Och sitta på de här sköna kuddarna, säger Betty Areki, 11 år och pekar på stora, färglada kuddar som hon och kompisarna sitter på.

Verksamheten är öppen för alla barn i kommunen. Föräldrar är också välkomna.

– Idén med Skoj på väg är att ta med skoj till barn som kommer runt så mycket i sommar. Det finns många barn som inte har möjlighet att åka till Skara sommarland, Gröna Lund eller utomlands. Men då åker vi ut till dem istället, säger Nick Holm, ledare.

– Barnen blir glada när bussen kommer. Det är kul att jobba här. Jag ser hur barnen utvecklas och hur de försöker lära sig nya saker. De får även ta ansvar och hjälpa till att plocka fram och städa undan, säger Yobel Samson, ledare.

– Och spela badminton! Det var så kul att spela med dig, säger Aurora och tittar förtjust på Yobel Samson.

– Och det är kul att träffa nya kompisar och leka tillsammans, säger Jacob Alshvaibi.

Måndag till tisdag åker bussen till bestämda ställen: Högsjö, Sävstaskolan och Tennisparken. På torsdagar och fredagar blir det olika platser, ibland i samverkan med kommunens övriga sommarverksamhet.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerBarnFritidUngdomarbarn och familj sommar
Relaterat