Den 31 augusti är det dags för årets sista gatufest, den här gången på Norr i Katrineholm. Foto:

Sista gatufesten för i år på Norr

Nöje

Precis innan sommaren övergår i höst festas det i Lyckliga gatorna för sista gången i år. Den 31 augusti är det på Norr som det händer.

Lyckliga gatorna är huvudsakligen fritidsaktiviteter i veckorna för barn och unga på olika platser i Katrineholm. Det är Katrineholms kommun som tillsammans med Katrineholms idrottsallians, Sörmlandsidrotten och delar av näringslivet erbjuder allt från skapande verkstad till fotboll för att ge möjlighet till en meningsfull fritid.

Förra året var två gatufester, på Norr och i Nävertorp, startskottet för dessa aktiviteter och i år har festerna fortsatt. Den i Valla på försommaren blev en dundersuccé och har följts av en fest i Nävertorp.

Nu på fredag är det dags för tredje gatufesten, nu i parken vid Katrineholms kyrka på Norr. Supersportis finns på plats för prova-på, det blir mat, underhållning och öppen scen, loppis för den som vill bli av med saker eller skaffa nya, och en möjlighet att träffa föreningar och företag.

Syftet med gatufesterna är att skapa sammanhållning i bostadsområden och ge grannar möjlighet att träffas under festliga former.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms kommunKatrineholm NorrKultur/Nöje
Relaterat