Foto:

Saknad vid Aspenbadet ringde själv polisen

Julita

Under onsdagen sökte polis och räddningstjänst efter en förmodat försvunnen man, som dock var ute på fisketur och nu själv hört av sig till polisen.

På onsdagseftermiddagen kom larm om en övergiven bil, som stått parkerad vid nya Aspen-badet i Julita sedan i måndags. Polis och räddningstjänst kom till platsen, eftersom man befarade att någon kunde ha drunknat. Polisen sökte i området utan att hitta någon person, och räddningstjänsten sökte med hjälp av kikare av sjön, men hittade inte heller någon.

Polisens presstalesman kunde på onsdagskvällen konstatera att man inte lyckats få kontakt med bilföraren och inte heller med förarens anhöriga. Under onsdagskvällen och -natten kontaktades anhöriga igen, utan resultat, och sjukhusen i Katrineholm och Eskilstuna kontaktades också.

Men på torsdagsmorgonen hörde den förmodat försvunne mannen själv av sig till polisen.

– Han ringde till polisen vid 9:30 i dag, säger Thomas Agnevik, presstalesman.

Mannen hade varit ute och fiskat.

– Han är helt oskadd och har varit ute i naturen och inte haft batteriladdning i telefonen. Han hade säkert en del missade samtal, konstaterar Thomas Agnevik.

Polisen fick också kontakt med en släkting under torsdagsmorgonen, som sa att det inte var något konstigt med att mannen var borta i några dagar.

– De var inte oroliga, säger Thomas Agnevik.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

RäddningstjänstenJulitapolis
Relaterat