Robin Sjöberg bor och studerar i USA och Tampa bay. Han flydde stormen i god tid tillsammans med sin flickvän Holly Sheeler till hennes föräldrar strax nordväst om Tampa bay i Clearwater. Foto: privat

Robin Sjöberg flydde orkanen i tid

Clearwater
annons

Baggetorpssonen Robin Sjöberg flydde den kraftfulla orkanen i Florida tillsammans med sin flickvän. Redan när de första varningssignalerna kom tog sig Robin Sjöberg med Holly Sheeler till svärföräldrarna.

Orkanen Irma fick paret att åka till svärföräldrarna som bor i Clearwater nordväst om Tampa.

— Signalerna var från början att stormens öga skulle träffa Tampa bay. Eftersom vi bor i lägenhet så tyckte vi redan tidigt att det var bäst att ge sig av och det kändes säkrare att åka till hennes föräldrar, berättar Robin Sjöberg.

Hur känns det att råka ut för en orkan?

— Inte något speciellt, som svensk är man ju förskonad från naturkatastrofer, men när folk började spika för fönster och liknande kom anspänningen. Vi flyttade oss dessutom en gång till när prognosen var att stormens öga skulle träffa St Petersburg, mellan Clearwater och Tampa bay.

Har ni känt av orkanen?

— Ja, natten mot måndag kom stormen och nu har vi varit strömlösa snart ett dygn, men det har varit som en hård storm hemma och det verkar inte som den blev så kraftig som befarades. Nu ska vi ned till Clearwater för att se om huset står kvar och jag ska kolla i vilket skick min bil är.

Fem och en halv miljoner människor är utan el och det kan ta flera veckor innan allt är återställt igen.

Robin Sjöberg gick ut Duveholmsgymnasiet 2013, ett år senare påbörjades ekonomistudierna i USA och Tampa bay. Nästa år är det dags för examen.

Kommer ni att bli kvar i USA?

— Om jag kan få något jobb och arbetsvisum inom ekonomiområdet så blir jag kvar här.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

BaggetorpKatrineholmUSA
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka