Resenär saknade visum – vill ha biljettpengar tillbaka av SAS

Katrineholm

En katrineholmare har begärt biljettpengarna tillbaka från SAS, eftersom hans personliga assistent nekades att kliva ombord på ett plan till London. Anledningen till den missade resan var att assistenten saknade visum till Storbritannien.

Det var i januari, som katrineholmaren tillsammans med sin personliga assistent skulle resa med ett SAS-flyg till London. Men väl framme vid flygplatsgaten, nekades den personliga assistenten att kliva ombord.

Anledningen var att assistenten, som är syrisk medborgare, sakande visum till Storbritannien. Då katrineholmaren inte kunde resa utan sin assistent, missade även han resan.

Han vände sig då till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, och krävde att få tillbaka pengarna för biljetterna. Katrineholmaren skriver att han inte upplysts om att det krävs visum för assistenten, och framhåller att de båda gjort flera resor i Europa utan problem. Katrineholmaren skriver att han misstänker att hans assistent nekades ombordstigning eftersom planet var överbokat.

I sitt svar till ARN konstaterar flygbolaget att det är passagerarens eget ansvar att inneha korrekta resedokument, såsom visum. Detta framgår av de villkor, som den som bokar en biljett måste godkänna. Enligt SAS var planet inte överbokat.

ARN avslår katrineholmarens yrkanden om att få tillbaka biljettpengarna. ARN konstaterar precis som flygbolaget att det är resenärens ansvar att skaffa och inneha de resedokument som krävs.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

ARNKatrineholmResor
Relaterat