"Folkets rabatt" – en rabatt utformad som en regnbågsflagga – ska symbolisera det nya Katrineholm. Göran Dahlström och Anneli Hedberg (till vänster på bilden) höll i bandet tillsammans med parkarbetarna Amanda Wiström och Rosa Koivisto (till höger på bilden) medan Sara Eresund fick klippa invigningsbandet. Foto:

Regnbågsrabatt ska symbolisera det nya Katrineholm

Katrineholm

"Det är inte varje dag man får inviga en rabatt" konstaterade kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) – för dagen uppklädd i matchande blommig skjorta.

Göran Dahlström (S) och med partikollegan Anneli Hedberg, ordförande i service- och tekniknämnden invigde på fredagsförmiddagen "Folkets rabatt" vid Stadsparkens entré.

Rabatten är ett av service- och tekniknämndens bidrag till stadens 100-årsjubileum.

Idén till rabatten kommer från Sara Eresund, som också fick klippa bandet, vars förslag röstats fram av katrineholmarna under en utställning på kulturhuset Ängeln.

Rabatten, som är utformad som en regnbågsflagga, får symbolisera det nya Katrineholm – framtiden och mångfalden – samtidigt som den får hedra dem som bott och verkat här under 100 år och ytterligare befästa Katrineholm som trädgårdsstad, sa Göran Dahlström i sitt invigningstal.

Amanda Wiström och Rosa Koivisto är parkarbetarna som planterat regnbågsrabatten. Den består av cirka 1 500 växter, bland annat tagetes, verbena och petunia, och det ligger omkring fem timmars planteringsarbete bakom verket.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms kommunAnneli Hedberg (S)Göran DahlströmTrädgård
Relaterat