Inger Fredriksson åker buss på sin valturné. Foto:

Politiker väljer olika färdsätt för valturnén

Katrineholm

Inger Fredriksson (C) har köpt ett 30-dagars kort på länstrafiken, Joha Frondelius (KD) åker runt i sin gamla bagge. Båda vill förmedla ett budskap med sitt val av färdmedel under valturnén.

Inger Fredriksson (C) är på väg till Österåker för ett valkampanjbesök när Kuriren träffar henne. Hon tar fram ett grönt plastkort för Sörmlands länstrafik. Hon vill visa att hon tar sig runt med lokaltrafiken.

– Många missförstår och tror att jag har abonnerat bussen för valkampanjen. Men jag åker kommunalt som alla andra.

Inger Fredriksson tar gärna bussen. Foto:

Hon har som mål att hinna besöka alla kommuner i Sörmland innan valet och till alla platserna tar hon bussen. Det finns tre anledningar till det.

– Dels för att ta reda på om det går att ta sig överallt i Sörmland med buss, dels är det en del av kampanjen att ta mig till riksdagen och självklart gör jag det med tanke på miljön.

Hon tycker att det är viktigt att leva som man lär.

– Det vore bra om fler politiker åkte buss. Jag vet inte någon i Sörmland som gör på det här viset. Jag är nog länets "bussigaste" politiker, säger hon.

Inger Fredriksson Foto:

Hon menar att det sitter i huvudet, vilket färdmedel vi väljer och medger att det är lättare att ta bilen, men att vi måste tänka om och att det är viktigt att satsa på olika förnyelsebara drivmedel. Det är önskan att påverka som gör att hon vill tillbaka till riksdagen. Hon har varit där i två omgångar tidigare, 2011 och 2013.

– Det är där man kan påverka på riktigt och där man stiftar lagarna.

Joha Frondelius (KD) har putsat upp en blå "bagge" som han använder som färdmedel under valspurten. Han har ägt den i fyra år och räknar med att köra den 20-50 mil i år.

Joha Frondelius "bagge" Foto:

– Vi har äldre i fokus under valet. För mig har den ett symboliskt värde. Den här bilen är 52 år och välskött, den fungerar och är trafiksäker.

Han säger att han har en förkärlek för det gamla och menar att det lönar sig att vårda och sköta de äldre.

– Om man får skötsel fungerar det mycket bättre.

Kommunstyrelsens ordförande, Göran Dahlström (S) säger att han oftast tar sig fram genom valrörelsen till fots.

– Jag jobbar i Katrineholm och ofta går jag. Om jag behöver resa en bit tar jag min privata bil.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Valet2018KatrineholmPolitiker
Relaterat