Kommissarie Thomas Persson uppmanar vittnen att höra av sig till polisen. Foto:

Polisen efterlyser vittnen till brand

Katrineholm

Strax efter att branden på restaurang Stationsplan (gamla Harrys) bröt ut anlades ytterligare en brand i en villa på Vallavägen. Nu söker polisen vittnen till den grova mordbrand som drabbade en ung barnfamilj.

Kommissarie Thomas Persson från grova brottsgruppen i Sörmland säger att man från polisen sida kopplar samman villabranden med branden på gamla Harrys.

– Det började brinna vid stationsplan ungefär 20.12 och vittnen har sett minst tre personer som springer därifrån förbi Stadshotellet mot Storgatan/Bryggaregatan. 20.36 kommer larm till SOS om att det brinner i villan på Vallavägen. Sen har vi vittnesuppgifter om att en person, som vi tror är en av gärningsmännen, har synts vid Brogränd.

I den brandhärjade villan, som ligger nära bilverkstaden på Vallavägen, bor en ung småbarnsfamilj. De var hemma på kvällen när de plötsligt såg ljuslågor slå upp utanför huset.

– Det brann rejält i husväggen, men tillsammans med grannar som hade vattenslang och brandsläckare lyckas de själva släcka det mesta. Räddningstjänsten säger att huset hade brunnit ner om inte branden hade upptäckts i tid.

Den drabbade familjen har själva inte har sett något misstänkt i samband med branden.

– Vi har tittat på om det finns en hotbild mot familjen eller tidigare ägare, men i nuläget finns inget som pekar på att det här skulle vara riktat mot den här familjen. De har mått väldigt dåligt över det här och känner obehag över att bo i huset.

En av polisens hypoteser är att branden på Vallavägen anlades för att avleda uppmärksamheten från Stationsplan och för att gärningsmännen själva skulle kunna försvinna.

– Det finns en gräsbevuxen gränd på baksidan av huset, mellan Vallavägen och Kapellgatan, och man kan ta sig in på familjens tomt via en grind från gränden. Det kan tänka sig att gärningsmannen eller gärningsmännen även flydde den vägen. Vi vet att en person, som vi tror har med bränderna att göra, har sprungit omkring och betett sig märkligt i Lasstorp strax efter bränderna.

Den dramatiska händelsen på Vallavägen rubriceras som grov mordbrand och nu efterlyser polisen vittnen till händelsen.

– Vi är intresserade av alla uppgifter vi kan få, säger Thomas Persson.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmMordbrandpolis
Relaterat