Journalisten Po Tidholm besöker Sköldinge på fredag. Foto:

Po Tidholm kommer till Sköldinge

Sköldinge

Nu på fredag den 20 april blir det föreläsning och panelsamtal med journalisten Po Tidholm i Sköldinge folkets hus.

Journalisten och författaren Po Tidholm är kanske mest känd från SVT:s dokumentärserie "Resten av Sverige" (2016). Som journalist har han i tjugo års tid skrivit om landsbygdens frågor. Nu är han aktuell med nya boken "Läget i landet" och vårens samtals- och föreläsningsturné "Lokalsamtal", som kommer till Sköldinge Folkets hus den 20 april.

I ett pressmeddelande skriver Tidholm: "– Det finns en tydlig idé för det urbana Sverige. Men få talar i dag om visionerna för framtidens liv i Sveriges landsbygder. Jag hoppas att lokalsamtalen kan stimulera det samtalet. Vi måste hitta en ny medelväg, bortom orimliga tillväxtstrategier och bilderna av de bidragsberoendes ödeland".

Frågan om de växande klyftorna och demokratiarbetet nedprioriteras i valtider, säger Po Tidholm till SvD.

– Det här är en fråga som normalt sett kanske kan blomma upp i mellanvalsperioder, men så fort man går in i skarpt läge i valrörelser så blir den i regel ganska nedprioriterad – tyvärr även på det lokala planet. Det kan tyckas något ironiskt, eftersom Sverige består av landsbygder och landsbygdskommuner till stor del. Men eftersom de lokala partierna är förlängningar av de nationella partierna blir den nationella agendan även den lokala agendan.

Po Tidholm har skrivit om förhållandet landsbygd-storstad under många år och vill sätta fokus på frågorna genom lokalsamtalen och tala med dem som verkligen berörs av frågorna.

Till Sköldinge kommer bland andra KK:s chefredaktör Marie Hillblom och kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S).

Läs mer om dessa ämnen

SköldingeLandsbygdlandsbygdsutveckling