Pilarna har kommit tillbaka. Foto:

Pilarna är tillbaka i rondellen

Katrineholm

Gerillakonstnären har slagit till igen i Katrineholm: Pilarna i rondellen vid Karsudden och Vika avfallsanläggning är tillbaka i ny skepnad.

Det var för omkring tio år sedan som ett konstverk oväntat dök upp i rondellen norr om centrum, där väg 52, 56 och Bievägen möts. Tre stora pilar hade placerats i rondellen tillsammans med en skylt "För att Katrineholm känns som en fullträff".

I början av januari togs pilarna bort av kommunen. Då hade en av dem börjat luta efter en storm. Konstverket var gammalt och rostigt och pilarna riskerade att välta helt.

Men nu är de alltså tillbaka i ny tappning, denna gång röda och med en skylt med budskapet "vi älskar Katrineholm".

Kommunens kulturchef P-O Millberg kände inte till att pilarna kommit tillbaka, när Kuriren når honom på torsdagsmorgonen.

– Det var spännande, säger han.

Millberg konstaterar att kulturförvaltningen inte på något sätt varit inblandad. Han beskriver det hela som ett roligt initiativ.

– Man får väl se det som gerillakonst, säger Millberg.

Vem som ligger bakom pilarna känner han inte till.

– Jag har inte den ringaste aning.

Frågan är dock om pilarna får stå kvar. Det krävs tillstånd för att få placera ut saker i rondeller och det kan finnas frågetecken ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Enligt Karin Engvall, avdelningschef vid kommunens service- och teknikförvaltning, vill kommunen föra en dialog med Trafikverket om pilarnas framtid.

"Vi kommer att åka ut till rondellen och göra en besiktning så det inte föreligger någon säkerhetsrisk. Därefter en dialog med Trafikverket och kommunens stadsmiljögrupp om fortsatt hantering" skriver hon i en kommentar till tidningen.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKonstTrafik
Relaterat