• Elin Hemlin och Erik Wonde, här med dottern Ninja Hemlin, startar auktionsföretag i Katrineholm. Foto:
  • Målet är att hålla en bra nivå på de föremål som ska auktioneras ut. Foto:
  • Trots att företaget är i ett tidigt skede börjar det komma in en del föremål för försäljning. Foto:
1/

Perssons talarstol blir Wondes första utrop

Katrineholm

Efter att auktionerna upphört vid Djulö gamla skola har det inte funnits någon auktionsfirma i Katrineholm. Nu blir det ändring på det när paret Elin Hemlin och Erik Wonde startar Katrineholms auktionsverk i Sandbäcksområdet.

Katrineholm är på väg att få ett auktionsverk. Det är paret Elin Hemlin och Erik Wonde som är på väg att förverkliga en dröm. I en lokal som tidigare inrymde företaget Slangsnabben, bland annat, är det full fart på inredandet.

Ett flertal hyllor är uppställda och börjar så smått fyllas med auktionsgods. Det finns även en mottagningsdisk i anslutning till entrén.

Hur tänker ni lägga upp företaget?

— Vi kommer att ha ständiga utrop på internet i form av realtidsauktioner och där har vi redan börjat. Men vi kommer även att hålla auktion i de här lokalerna någon gång i månaden. Vid den första auktionen här på plats kommer vi att auktionera ut Göran Perssons talarstol från Björkviks Folkets park, berättar Erik Wonde.

Vilken bakgrund har ni?

— Jag jobbar i en butik i centrum och kom till Katrineholm som mycket liten. Jag har ett stort intresse för äldre saker. Jag älskar att fotografera och jag tycker om att rusta gamla möbler, måla och återanvända saker. Allt det har jag chans att få in här, berättar Elin Hemlin.

— Norge har varit min arbetsplats under ett antal år och då inom psykiatrin. Min uppväxt har präglats av min mors intresse för gamla saker och det är henne vi kommer att ta hjälp av när vi inte löser ett problem själva. Min egen specialitet är seriekonst. På min fars sida har vi hållit till i Katrineholm i många år, säger Erik Wonde.

Lokalerna som paret visar upp erbjuder en bra potential för utveckling, även om den första delen som tagits i anspråk inte är så stor. Men ytor finns om det behövs och hyresvärden tror på paret.

— Jag har fått rådet att börja direkt som auktionsutropare och inte vänta. I lokalen finns en balkong som är ypperlig att stå på för att visa objekten och att ha uppsikt över budgivarna. Målet är att vi ska börja med de fysiska auktionerna här någon gång i början av 2018, berättar Wonde.

Duon vill hålla en nivå på föremålen och inte hålla på med loppisobjekt.

— Vi kan inte gå upp i toppskiktet men siktar på att hålla oss någonstans i mellansegmentet, säger Erik Wonde.

Familjen Hemlin och Wonde

Elin har en dotter, Mindy Björk, 11 år, från tidigare förhållande.

Erik Wonde har två 16-åringar, Jonna och William Wonde.

Gemensamt har de Ninja Hemlin.

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmEkonomi/FöretagNäringsliv
Relaterat

Mest delat denna vecka