Pendlartåget får senare avgångstid

Katrineholm/Vingåker

Den 9 december träder en ny tågtidtabell i kraft. Bland annat får den populära pendlaravgången, med tåg 139 från Stockholm, en senare avgångstid mot i dag.

Det populära pendlartåget, det vill säga tåg 139 från Stockholm, kommer att avgå 15:28, vilket innebär att det avgår från Södertälje klockan 15.50. Tåget stannar i Gnesta, Flen, Katrineholm och Vingåker. I dag går det tåget klockan 15.10 från Stockholms central.

– Vi vet hur viktig denna avgång är för pendlarna och från december har vi efter intensiva samtal med Trafikverket fått till avsevärt bättre avgångstid än den nuvarande. Vi önskade att avgången skulle ligga ytterligare några minuter senare, men det var tyvärr inte möjligt i år, säger Åsa Bjerke, avdelningschef på Sörmlands kollektivtrafikmyndighet, i ett pressmeddelande.

En annan nyhet i årets tidtabell är de sena kvällsavgångarna, både fredag och lördag, från Stockholm med både Sörmlandspilen (mot Hallsberg via Flemingsberg, Södertälje, Gnesta, Flen, Katrineholm och Vingåker) och Nyköpingsbanan (mot Norrköping, via Flemingsberg, Södertälje, Vagnhärad, Nyköping och Kolmården).

Tåget till Katrineholm avgår fredag och lördag klockan 23.34.

– De senaste åren har det funnit en kvällsavgång på Svealandsbanan från Stockholm till Eskilstuna via Läggesta och Strängnäs på fredagar och lördagar. Tack var den kan man både jobba sent eller ta del av storstadens utbud och ändå komma hem på kvällen. Därför är det glädjande att vi nu kommer att se senare kvällsavgångar även till Gnesta, Flen, Katrineholm och Vingåker samt till Vagnhärad och Nyköping på två andra järnvägslinjer, säger Monica Johansson (S) ordförande i Sörmlands kollektivtrafikmyndighet.