Pelles debutsingel klättrar på topplistan i Stockholm

Katrineholm

Hallå där ex-katrineholmaren Pelle Kjellqvist som den här veckan är i Topp3-tävlingen på radiokanalen P5 STHLM med sin debutsingel ”Något måste hända nu”.

Hur känns det att komma in på listan?

— Det känns jättekul när man gör något man själv tycker är riktigt bra och sen får utrymme och den väljs ut. P5 Stockholm får mycket inskickat till sig så det här blir en morot som gör mig sugen på att göra ännu mer musik. Det känns som jag har något att ge.

Hur funkar Topp3-tävlingen?

— Man ligger kvar på listan om man får tillräckligt mycket röster och håller man sig kvar i tre veckor hamnar man på stationens vanliga spellista. Jag hoppas katrineholmarna går in på P5 Stockholms Facebook-sida och röstar.

Hur länge har du sysslat med musik?

— Jag flyttade till Stockholm för fem år sedan och det var då jag började producera musik, men jag har alltid lyssnat mycket på musik och skrivit låttexter.

Berätta om låten ...

— Den handlar om när känner att mycket står och stampar i livet och att man är fast i olika mönster. Jag har ofta upplevt det. I grunden är det en kärlekslåt, ett tema som alltid går igenom det jag skriver. Ofta handlar det om känslor och relationer.

Vad gör du när du inte skriver musik?

— Då jobbar jag som designer/art director på Expressen. Ett annat kreativt uppdrag som gör att jag kan kan göra allt när jag producerar musik, som att designa mina egna omslag. Andra artister får hjälp av skivbolaget med det visuella men jag sätter det själv och har till exempel klippt ihop en teaservideo för låten till Instagram.

Och så här låter "Något måste hända nu"

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmMusik
Relaterat

Mest delat denna vecka