Se till att skrapa lotten du köpte i slutet av oktober. Den kan ha gjort dig till halvmiljonär.

Okänd lottvinnare har halv miljon att hämta

Katrineholm

Ligger den där Trisslotten du köpte i slutet av oktober fortfarande oskrapad och skräpar någonstans? Då kan du ha en halv miljon skäl till att plocka fram den.

Plötsligt händer det, heter det ju i Svenska spels reklam för nämnda lott. Och faktiskt: för snart två veckor sedan flaggades hos spelbolaget att en Trisslott med storvinst sålts i Katrineholm.

Kruxet är bara att vinnaren inte tycks vara medveten om hur lycklig hen har anledning att vara.

Kanske är lotten inte skrapad ännu, utan ligger kvar i plånboken, bilen eller handväskan? Kanske hör vinnaren inte hemma i Katrineholm och har därför inte sett efterlysningen på butiksfönstret till Jürss spel och tobak?

– Ingen har gett sig tillkänna som vinnare och vi har inte fått någon tårta av Svenska spel, säger Hasse Halvarsson i spelbutiken.

Det kan förstås finnas tusen skäl eller fler till att vinnaren inte är medveten om att hen blivit många kronor rikare. Men det finns all anledning att skrapa den där Trisslotten som köptes i Katrineholms centrum måndagen den 29 oktober.

Vinsten är nämligen riklig: drygt en halv miljon, eller närmare bestämt 500 090 kronor.

– Det är inte vanligt med så höga vinster på en Trisslott, konstaterar Ulrika Halvarsson i butiken och manar alla kunder att se om sitt oskrapade lottinnehav.

En av dem kan numera titulera sig halvmiljonär.

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmPengarspel