Ny näringslivschef presenteras i samband med vårbuffén

Katrineholm

Nu är det klart med en ny näringslivschef i kommunen. Han eller hon presenteras i samband med vårbuffén på Stora Djulö under torsdagskvällen.

Kommunen har valt att hålla den nya näringslivschefen hemlig fram till på torsdag kväll, då han eller hon ska presenteras.

– Vi presenterar också ett helt nytt upplägg för näringslivschefen, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.

Näringslivsfrågorna ska lyftas ytterligare för att Katrineholm ska kunna lyfta mer än de 0,2 enheter som man tappade i Svenskt näringslivs årliga undersökning av företagsklimatet, vilken Katrineholms-Kuriren berättade om i går.

Den nya näringslivschefen kommer att vara placerad på Gröna kulle, nära kommunstyrelsens ordförande och kommundirektören.

– Näringslivschefen kommer inte att finnas inne i organisationen på samhällsbyggnadsförvaltningen, som tidigare, utan kommer att ha en annan mer friare roll, säger Göran Dahlström.

Tanken är att han eller hon ska kunna jobba proaktivt utanför Katrineholm, bland annat med att locka nya företag till orten. Han eller hon ska också jobba internt med näringslivet, samla det och göra gemensamma saker för utvecklingen av kommunen och näringslivet.

– Det blir ett stort steg och ett helt nytt grepp när det gäller näringslivsfrågorna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms kommunKatrineholmNäringsliv
Relaterat