Nu öppnar förtidsröstningen till valet

Katrineholm/Vingåker

Onsdag den 22 augusti öppnar förtidsröstningen. Den som redan nu vill lägga sin röst i valet kan göra det på en rad olika platser.

Den 9 september är det val till riksdag, kommun och landsting. Majoriteten går till valurnorna på just valdagen men för den som inte har möjlighet att göra det då finns en rad möjligheter att förtidsrösta.

På Kulturhuset Ängeln finns möjligheten såväl vardag som helgdag. Perrongen, Nyhemsskolans biblioteksfilial och Duveholmsgymnasiet är andra platser som kommer att hålla öppet för förtidsröstning på bestämda tider.

Förtidsröstning erbjuds också vid ett par tillfällen på biblioteksfilialerna i kransorterna. Det gäller Julita, Valla, Björkvik och Strångsjö. Floda sockenstuga och Glindrans skola kommer också att hålla öppet för väljarna vid ett par tillfällen. På Karsuddens sjukhus finns möjlighet att förtidsrösta den 5 september. Den 5 och 6 september erbjuds också alla boende på kommunens äldreboenden att göra detsamma.

Väljare som på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte kan ta sig till ett röstmottagningsställe kan få hjälp av en ambulerande röstmottagare den 23 och 28 augusti samt den 9 september. Ambulerande röstmottagare utgår från Kulturhuset Ängeln.

Från den 22 augusti till den 8 september är det även möjligt att förtidsrösta på Vingåkers bibliotek under bibliotekets ordinarie öppettider.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmVingåkerVal 2018
Relaterat