Elevrådets ordförande Isak Gustafsson och förstekocken Berkan Köylü är båda glad över att få en ny matsal. Foto:

Nu finns plats för lugnare luncher

Katrineholm

Efter många år som trångbodda lunchgäster har nu Sandbäcksskolans elever fått en skolmatsal till. Den invigdes med pompa och ståt under måndagen.

Under högtidliga former med bandklippning var det dags att ta den sprillans nya skolmatsalen i bruk i går. Satsningen på ytterligare en matsal ger gott om utrymme och bäddar för lugnare skolmåltider. Den är ljust och luftig med grå bord och svarta stolar i Myran-stuk.

— Vi har ungefär 600 elever och 50-60 pedagoger som äter lunch varje dag och vi serverar 300 portioner mellanmål. I den befintliga matsalen har vi bara 140 platser och vi har fått trycka in så många som bara möjligt. Det har inte varit den matmiljön vi velat ha, förklarar förstekocken Berkan Köylü.

I våras började arbetet med utbyggnaden och när den invigdes under måndagen med trumpetfanfar, tal och mingel var det med både nöjda elever och glad personal.

— Ljudvolymen kommer att halveras eftersom vi har ljudpaneler på väggarna i nya matsalen. Det blir också bättre personal för oss i kökspersonalen som kan servera i lugnare tempo, säger Berkan Köylü.

Elevrådets ordförande Isak Gustafsson går i klass 6A tycker den gamla matsalen är helt okej och att systemet för att ta matfungerar, men ser fram emot att han och klasskompisarna ska få bestämda platser.

I samband med att det blir bättre utrymme kommer även Sandbäcksskolan att införa schemalagda luncher med obligatorisk närvaro.

— Tidigare har det varit stressigt och fullt, men nu måste alla sitta minst 20 minuter och man hinner i lugn och ro prata om maten som serveras, förklarar Berkan Köylü.

— Det är rätt så bra för då hinner man ta om och äta sin mat, säger Isak Gustafsson.

Snart ska även den gamla skolmatsalen få ett lyft då nya möbler är beställda.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmSkolmat
Relaterat