Lena Mälberg Bergström tycker att de som kör sopbilarna är för underbemannade eller har för få sopbilar, när de måste hämta soporna strax före klockan 22. Foto:

Nattsömn störd av sena sopbilen

Katrineholm

Lena Mälberg Bergström sov gott när hon plötsligt väcktes - av sopbilen.

— Är det här en engångsföreteelse eller är det något vi ska räkna med på grund av att det är effektiviseringar och för lite folk? undrar hon.

Strax före klockan 22 i tisdags kväll blev Lena Mälberg Bergström väckt av sopbilens varningsljus som spred sitt gula sken i sovrummet i Laggarhult.

— Sopbilarna skramlar. Först blev jag livrädd och tänkte "vad är det som händer"? Sedan såg jag att det var sopbilen och då blev jag så himla förbannad, säger hon.

Lena Mälberg Bergström pendlar till sitt jobb i Norrköping. Väckarklockan ringer klockan 05.15 varje morgon.

— Sopbilen har kommit sent till och från men får man verkligen köra sopor så här sent? undrar hon.

Lena Mälberg Bergström säger att hon kontaktade Sörmland vatten under onsdagen och fick till svar att det kan bli så om någon är sjuk.

— Då svarade jag att det är en dålig ursäkt. Då är man för underbemannade eller har för få sopbilar, säger Lena Mälberg Bergström.

Enligt Helen Sylvefjord på Sörmland vatten får entreprenören, enligt avtalet, schemalägga sin körning mellan klockan 06-22.

— Det är för att de ska kunna köra dubbelskift. Så att bilarna ska gå så mycket som möjligt, vara så effektiva som möjligt.

— Men det är väldigt sällan de kör så länge. Men sedan kan det vara den mänskliga faktorn, någon blir sjuk eller så, och då kan man behöva använda tiden till 22.

Helen Sylvefjord vid Sörmland vatten känner inte till att sena sopbilar skulle vara något problem

— Vi har haft den här entreprenören i ett och halvt år och jag kan räkna gångerna som de kört så här sent på en hand.

— Det finns också något enstaka tillfällen de bett om att utöka efter 22.

Lena Mälberg Bergström är dock inte nöjd.

— Allt handlar om effektiviseringar och det får bli hur dumt det vill.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Sörmland vattenKatrineholmLaggarhult
Relaterat