Marcus Lagerbäck gav KVBS ledningen efter tolv minuter i Motala och kvitterade efter en halvtimme till 2–2. Foto:

När pusselbitarna föll på plats vann KVBS stort

Bandy, div 1

I 45 minuter sökte KVBS spel och mål i bortamötet med Motala. I andra halvleken föll pusselbitarna på plats och det blev, till slut, en ganska trygg 9–4-seger.

I Linköping för en vecka sedan avgjorde Niklas Eriksson i matchens absolut sista sekund. Den gången i snökaos på en näst intill ospelbar is. Där och då skadade sig för övrigt KVBS nyförvärv Simon Husby i sin debut och tvingades utgå, en lårkaka som stoppade hans medverkan mot Motala.

Fredagskvällens match avgjordes under perfekta förhållanden med uppehåll, vindstilla och ett par minusgrader. Ändå var också den matchen på väg att utvecklas till en rysare. Men precis som senast blev Niklas Eriksson matchvinnare.

Trots att KVBS fick en bra start med ledningsmål (Marcus Lagerbäck) efter drygt tio minuters spel ville det inte lossna. Tvärt om agerade KVBS passivt i ett lågt matchtempo, bjöd in Motala som tackade och gick till pausledning med 3–2.

Inte heller dröminledningen på andra halvlek med kvittering i första anfallet gav tillräcklig energi för att KVBS skulle ta över. Tvärt om, spelarna tog felaktiga beslut, missade passningar och tappade uppmärksamhet. Som när Motalamålvakten Hugo Lundqvist långa utkast nådde ända fram till Emil Ring som retfullt enkelt satte 4–3.

Repliken kom dock tursamt snabbt. Tre minuter senare kvitterade Niklas Eriksson och i 65:e minuten fick KVBS ett gyllene tillfälle att vända. Niklas Eriksson skar in från vänsterkanten när han uppvaktades för tufft av två Motalaförsvarare och straff som följd.

Tidigare på säsongen har det i 91 procent inneburit mål. Av lagets elva straffar har Viktor Gogman bara missat en. Nu har han gjort det två gånger, skottet var inte välplacerat men Hugo Lundqvist lyckades ändå rädda.

— Jag var ändå lugn och förstod att det skulle dra iväg på slutet. När vi väl fick ordning på vår defensiv, strålande i andra där alla låg rätt, kom vi också i gång med skridskoåkningen framåt. Då skulle inte Motala orka, säger KVBS-tränaren Andreas Staaf.

Han skulle få rätt. För islossningen kom och KVBS punkterade matchen med tre mål på fyra minuter när 4–4 blev 4–7. På slutet fick laget ytterligare två bonusmål med Linus Doktares slutliga 4–9 i tredje tilläggsminuten.

— I andra halvleken tycker jag att vi gjorde det mesta rätt och på slutet höll vi i bollen, åkte runt och skaffade oss hörnor för att få tiden att gå, säger Andreas Staaf.

Framåt handlade mycket om fyramålsskytten Niklas Eriksson, framför allt i den andra halvleken.

— Men den här gången var försvaret vår bästa lagdel med Viktor Gogman som libero, Joakim Olofsson, Tobias Forsman, Viktor Nilsson och Fredrik Öjdahl, säger Andreas Staaf.

Målen

0–1 (12 min) Marcus Lagerbäck, 1–1 (15) Jonatan Axelsson, 2–1 (25) Anton Spångberg, 2–2 (30) Marcus Lagerbäck, 3–2 (42) Anton Spångberg.

Paus: 3–2.

3–3 (46) Niklas Eriksson, 4–3 (55) Emil Ring. 4–4 (58) Niklas Eriksson, 4–5 (73) Niklas Eriksson, 4–6 (75) Niklas Eriksson, 4–7 (77) Jesper Ekström, 4–8 (81) Viktor Gogman, 4–9 (93) Linus Doktare.

Utvisningar, Motala: 3 x 10, KVBS: –

Hörnor: 5–10.

Publik: 43.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

KVBSBandy
Relaterat