• Laven MK hyr i dagsläget ett garage bara ett stenkast bort från deras klubblokal. Men bara fyra medlemmar får plats med sina bilar och därför hoppas de en dag kunna bygga ett stort garage för alla medlemmars bilar. Foto:
  • Klubbmedlemmen Jens Johansson gillar att Laven MK livar upp livet på landsbygden. Foto:
  • Inne i lokalen hänger de alldeles för lite tycker flera av medlemmarna. Men det är något de ska ändra på. Foto:
1/

Motorklubben som reste sig ur askan

Sköldinge
annons

Laven motorklubb är på fötterna igen efter branden. Medlemmarna har tillsammans renoverat den nya lokalen och har stora visioner för framtiden.  — Vi är nöjda att vi fortfarande existerar trots motgångar, säger ordförande Erik Frid.

Den nya klubblokalen har en detalj som gör att den påminner om den gamla lokalen som brann 2010. Ett torn som sticker upp från den annars låga byggnaden. Där sitter också logotypen för Laven MK.

— Det var tidigare ett reningsverk men för fem år sedan fick vi möjligheten att köpa fastigheten. Det är vi i klubben som tillsammans har renoverat den men än är den inte helt klar, säger Erik Frid.

Direkt när man kommer in möts man av ett stort maffigt rött bord som är byggt av klubben. Det är där medlemmarna samlas när de har sina möten en gång i månaden.

En scen och en bardisk finns också inne i lokalen som används flitigt vid olika typer av evenemang. Något som Erik Frid saknar från det gamla stället är ett stort garage där alla medlemmar kan ha sina amerikanare stå.

— Den stora visionen är att vi en dag ska kunna bygga ett stort garage i anslutning till lokalen så alla kan ha sina bilar där. Men då snackar vi långt fram i tiden.

Efter branden stod klubben utan lokal och framtiden såg osäker ut. Men nu står de stadigt på benen igen.

— Vi är nöjda att vi fortfarande existerar trots motgångar. Det är fantastiskt! Vi är kamrater allihop och hänger mycket på fritiden.

Några av medlemmarna kom nyligen hem efter en resa till Spanien tillsammans. Där besökte de en stor musikfestival och snart är det dags för nästa resa. Men då till Strängnäs där bilträffen Hot Rod Reunion arrangeras.

Vad är det bästa med Laven MK?

— Vår gemenskap. Det måste vara det eftersom vi har hållit ihop. Vi har haft några tuffa år men nu står vi stadigt igen, säger medlemmen Alexandra Damberg.

Resten av medlemmarna håller med om att gemenskapen är det bästa med klubben.

Branden lyckades inte splittra Laven MK utan tycks bara ha gjort engagemanget och banden till varandra starkare.

— Nu ska vi bara njuta av sommaren och åka raggarbil. Sommaren är vår tid, säger Alexandra Damberg.

Laven MK

Klubben: Startade 1989, håller till i Sköldinge och består i dag av 14 medlemmar.

Visioner: Att bygga en utomhusscen där olika liveband kan uppträda under sommaren vid olika evenemang.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

LavenMKKatrineholmSköldinge
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka