En pizzeria i Katrineholms kommun har fått ett föreläggande efter att kommunens livsmedelsinspektörer genomfört en oanmäld inspektion. Arkivfoto: Johannes Cleris/TT

Mögel och omärkt kött på pizzeria

Katrineholm

På kyl- och frysskåpens lister växte svartmögel och i pizzerians kylrum droppade kondensvätska från kylaggregatet ner på maten som förvarades under.

En pizzeria i Katrineholms kommun har fått ett föreläggande efter att kommunens livsmedelsinspektörer genomfört en oanmäld inspektion. Pizzerian måste nu åtgärda bristerna, annars kan vite bli aktuellt liksom att verksamheten förbjuds att hantera livsmedel på ett visst sätt.

När kommunens livsmedelsinspektörer i början av sommaren genomförde en inspektion av pizzerians verksamhetslokal noterade man flera brister. Det första nedslaget blev i pizzerians kylrum. I kylrummet finns ett kylaggregat som vid inspektionen läckte vätska. Inspektören kunde se hur kondensvätska från aggregatet droppade ner på den mat som förvarades där under. I kylrummet förvarades också ost och skinka utan skydd. Inspektören fann också en plastburk med skivad oxfilé vars lock var trasigt.

Nästa nedslag i protokollet blev vid inspektion av pizzerians kyl- och frysskåp. Inspektören upptäckte att listerna till skåpen hade en svart påväxt av svartmögel. Vattenslangen vid diskstationen hade också en grön påväxt.

Den sista anmärkningen gjorde livsmedelsinspektören efter att ha studerat varor i kylar och frysar. Det förvarades omärkt bacon, salami och skivad oxfilé, vilket inte är tillåtet i livsmedelsverksamhet eftersom man alltid ska kunna spåra kött ett steg bakåt.

Pizzerians ägare föreläggs nu att snarast åtgärda bristerna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms kommunKatrineholmLivsmedel
Relaterat