Modeprofiler delade med sig av stiltips

Katrineholm

— Det finns faktiskt forskning som på riktigt visar att man blir lycklig av en välstädad garderob, sa Ebba Kleberg von Sydow.

Under torsdagskvällen berättade hon, tillsammans med Emilia de Poret, hur man kommer dit.

Då besökte nämligen de båda modeprofilerna Katrineholm för att föreläsa om mode och dela med sig av sina bästa stiltips. Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret har skrivit två böcker om säker stil. De driver också "Säker stil-podden" tillsammans.

Evelina Blanken och Susanna Parviainen var förväntansfulla inför kvällen. Foto:

En som följer podden och som läser Ebba Kleberg von Sydows blogg är Evelina Blanken. Hon var en av många som köade på röda mattan utanför Safiren. Hon såg fram emot en trevlig kväll tillsammans med sin kompis Susanna Parviainen.

— Jag klär mig klassiskt. Det gör även Ebba och Emilia. De är väldigt stiliga så därför ska det bli väldigt kul att lyssna på dem, sa Evelina Blanken.

Sedan tidigare har hon lärt sig av dem att tänka kvalitet, att köpa ett lite dyrare plagg som kanske håller längre. Och att om man handlar kläder av samma märke så passar de oftast väldigt bra ihop.

— Jag vill få tips på hur man hittar bekväma och snygga kläder, sa Susanna Parviainen.

Innanför dörrarna, bland blommor och ballonger, hälsade och småpratade Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret med alla besökare.

Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow hälsade personligen alla besökare välkomna till Safiren Foto:

— Det här är det bästa med vårt jobb, att få vara ute och träffa folk, sa Emilia de Poret.

— Ja, träffa alla som följer och lyssnar på oss, fortsatte Ebba Kleberg von Sydow.

Under kvällen fick besökarna bland annat lära sig hur man gör en Säker stil-rensning i garderoben.

Först ska alla kläder ut ur garderoben. Sedan ska de provas och sorteras i högar. Vad ska sparas, säljas och slängas?

— När ni har rensat färdigt ska kläderna ut. Det finns ingen mellanstation på vinden eller i garaget, det är jätteviktigt, sa Emilia de Poret.

Därefter ska garderoben inventeras.

— Vad har jag i min garderob? Vilka färger tycker jag om? Sedan gör ni en inköpslista, rekommenderade Ebba Kleberg von Sydow.

Modeprofilerna Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow hade med sig både kläder och skor till Katrineholm och de gav massor av tips på hur plagg kan kombineras på olika sätt. Foto:

En bra garderob innehåller, enligt Kleberg von Sydow och de Poret, en rad nyckelplagg. Och de uppmanade besökarna att tänka lite som när man investerar i en ny soffa eller bygger ett nytt kök, att man inte ska tröttna på det, utan att det ska hålla i flera år.

Säker stil-kvällen arrangerades av KFV marknadsföring.

Fler stiltips

Våga prova plagg du aldrig vågat prova tidigare.

Låt bara plagg du älskar få följa med hem.

Köp rätt storlek.

Mixa material.

Använd festplagg till vardags.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmSafirenmode stil och mode
Relaterat