Polisen misstänker försök till mordbrand efter att uteserveringen vid gamla Harrys brann på lördagsmorgonen. Foto:

Misstänkt försök till mordbrand vid Stationsplans uteservering

Katrineholm

Vid 4-tiden på lördagsmorgonen inkom larm om brand. Det brann på uteserveringen vid klubben Stationsplan i gamla Harrys lokaler som ligger bredvid järnvägsstationen i Katrineholm. Polisen misstänker försök till mordbrand men har ännu inte gripit någon misstänkt.

– En person ringde och larmade om brand strax efter klockan fyra på morgonen och sade att det brann på en uteservering vid gamla Harrys lokaler. Enligt inringaren skulle det brinna ganska kraftigt, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Polisen och räddningstjänsten var snabbt på plats.

– Vi fattade beslut om att spärra av området runt uteserveringen för att kunna genomföra en teknisk undersökning, säger Björn Öberg.

Polisen har spärrat av området bredvid järnvägsstationen. Foto:

Bland annat brann några bord på uteserveringen. Enligt polisens bedömning har branden inte kunnat uppkomma på naturlig väg.

– Vi har inlett en undersökning om försök till mordbrand. Våra tekniker var på plats på förmiddagen. Det finns ännu ingen misstänkt för brottet, säger Björn Öberg.

När polisen anlände pratade de med några personer på plats.

– Men det är en tid på dygnet när det inte är så många personer ute, säger Björn Öberg.

Om allmänheten har sett något kan man ringa polisen på 11414 och berätta vad man sett.

– Vi ska också prata med de ansvariga för restaurangverksamheten och undersöka om det finns några övervakningskamerabilder av platsen, säger Björn Öberg.

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKrimbrandpolis
Relaterat