Misstänkt för mord frisläppt

Katrineholm

Mannen försattes på fri fot under fredagen.

Strax före lunch på fredagen kom beskedet från tingsrätten om att anhållandet var hävt, för den man som sedan i tisdags misstänkts för mord på en 35-åring i Katrineholm. Mannen anhölls i sin frånvaro i måndags och greps klockan 11:58 på tisdagen. Han var skäligen misstänkt för mordet på 35-åringen, vilket är den lägre misstankegraden.

När en person har anhållits har polis och åklagare tre dagar på sig, innan personen antingen måste häktas eller släppas på fri fot.

— Misstankarna har inte stärkts såpass mycket att det skulle vara befogat att göra en häktningsframställan, säger chefsåklagare Robert Eriksson, som fattade beslut om att häva anhållan för mannen sent på torsdagskvällen.

Mannen är fortfarande misstänkt.

— Jag har inte skrivit av några misstankar, säger Robert Eriksson.

Med hänsyn till att det är ett mycket allvarligt brott är Robert Eriksson i övrigt förtegen. Han vill inte svara på frågor om polisen fått tag på mordvapnet, eller berätta någonting om vad som framkommit i förhör med den anhållne mannen.

Han vill inte heller svara på om det kan finnas några andra personer, som polisen misstänker kan vara inblandade i mordet, eller om något annat gripande är nära förestående.

— Vore det ett annat gripande nära förestående skulle jag inte tala om det, konstaterar han.

Inte heller frågan om eventuellt motiv vill åklagaren diskutera, vare sig om det framkommit något tänkbart motiv i förhören med mannen som satt anhållen, eller om man hittat något möjligt motiv i den mördade mannens bakgrund och omgivning.

— Det är för tidigt, det är ingenting jag kan kommentera här och nu, säger han.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Östra skolanmordpolis
Relaterat

Mest delat denna vecka