Foto:

Misstankar om prejning inte misshandel

Katrineholm

En man som anhållits misstänkt för försök till grov misshandel, när han skulle ha prejat en annan bil av vägen, misstänks inte längre för misshandeln.

Vid 22:30-tiden på torsdagskvällen kallades polisen till rondellen i korsningen Västra Fredsgatan-Mejerigatan. En man greps, misstänkt för att först ha stulit en bil, och sedan för att ha försökt preja efterföljande vittnen av vägen med den stulna bilen. Mannen anhölls under natten, då misstänkt för försök till grov misshandel, bilstöld, samt rattfylleri, drograttfylla samt olovlig körning.

Under fredagen förändrades dock bilden och åklagaren Klas Engdahl avskrev misstankarna om försök till grov misshandel.

– Det skulle ha bestått i att man försökt preja en annan bil av vägen. Men när jag sett bilder och hört vad vittnen sagt är min bedömning att det inte var frågan om det, säger Klas Engdahl.

Mannen är fortfarande misstänkt för bilstöld, rattfylleri, drograttfylla och olovlig körning, men ett annat stöldbrott har tillkommit på misstankelistan.

– Jag påstår att han har varit inne i en guldsmedsbutik i Katrineholm den 8 januari, säger Klas Engdahl.

Vad mannen ska ha tagit i guldsmedsaffären är oklart. Han satt fortfarande anhållen på fredagseftermiddagen. De brott han nu misstänks för leder normalt inte till anhållanden, men enligt åklagaren har han nyligen dömts för brott och det är därför han suttit anhållen nu.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

ämne/brottKatrineholmBilarpolis
Relaterat