Massa peppisar till Trumpen och nassen

Krönika

I dag är en ovanligt viktig dag: Pepparkakans dag. En jubeldag!

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Men handen på hjärtat: nog smakar degen bättre än den gräddade kakan? Nu har äntligen bakekvilibrister i sociala medier tagit fasta på detta faktum och börjat skapa pepparkaksdegbakverk (phu, vilket ord!). Sajten koket.se tipsar om dammsugare av pepparkaksdeg lindad i rödfärgad marsipan och doppad i vit choklad i ändarna, samt om pepparkaksdeg på pinne, som chokladdoppad klubba. Mums!

Det stämmer faktiskt att vi blir snälla av pepparkakor. Vi blir i alla fall mindre griniga. Det sägs bero på kryddpepparns, kardemummans, kanelens och ingefärans goda effekt på krånglande magar. Och om vi vet något alls om livet vid det här laget så är det att lugn och go mage = gott humör.

Någon borde sätta Trumpen, nättrollen, rassarna och nassarna och Weinsteinarna på pepparkaksdiet, även om jag tror att det skulle krävas oändliga mängder för att nå acceptabla resultat.

Själv firade jag Pepparkakans dag redan i går genom att bjuda medlemmarna i min kära Kuriren-familj på peppisar. Inte för att de behöver bli snällare, utan för att jag gillar dem så himla mycket. Alla skäl till peppiskalas är goda skäl.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKrönika
Relaterat