Många cykelstölder den senaste tiden

Katrineholm

Polisen beräknar att omkring 50-60 cyklar har stulits i Katrineholm de senaste månaderna. Nu vill polisen varna cykelägare.

I fredags publicerade polisen i Katrineholm en varning på sin Facebooksida: "I Katrineholm ser vi ett ökat antal cykelstölder. Ett råd är att låsa sin cykel och helst också med ett extralås i ex. cykelställ. Skriv upp eller ta foto på cykelns ramnummer eller annat id-nr, för vi får också in cyklar som hittegods som vi inte kan lämna åter till ägaren. Vi tror att det är både lokala cykeltjuvar och inresande från andra håll. Håll utkik efter fordon som lastar på cyklar. Ring polisen!".

– I övrigt är det hyfsat lugnt just nu, men det vi har märkt är att cykelstölderna ökat, säger kommunpolisen Dennis Ejdvinsson.

Han beräknar att det kan handla om 50 till 60 cyklar de senaste två-tre månaderna. Många stölder har skett på dagtid. Ejdvinsson konstaterar, att även om en cykelstöld inte kan jämföras med ett bostadsinbrott när det gäller det psykosociala lidandet, kan godsvärdet ofta vara lika högt.

– Två cyklar stals i går på Herrgårdsvägen till exempel. Bara där är godsvärdet 13 000 kronor.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmCykelStöldpolis
Relaterat