Aktiviteter kommer och går under sportlovet. Men aktivitetsdagen består. Så här såg det ut i Duveholmshallen i fjol. Foto:

Många aktiviteter för sportlovslediga

Katrineholm

Sportlovet är här och i Katrineholm med omnejd arrangeras en rad aktiviteter. I vanlig ordning blir det också en aktivitetsdag i Duveholmshallen.

På måndag kan lediga barn och ungdomar prova på skateboard i Infernorampen. Deltagarna bjuds också på fika och filmvisning. På isbanan på Stortorget arrangeras skridskokul.

På tisdag arrangeras en utedag för hela familjen vid Björkviks sporthall.

På onsdag, den 20 februari bjuder Lyckliga gatorna tillsammans med Katrineholms föreningsliv in till flera aktiviteter i Duveholmshallen. Här kan barn och ungdomar bland annat få prova på innebandy, basket och brädspel. En uppblåsbar hinderbana och en gladiatorborg kommer också att finnas på plats i hallen. Vidare är det öppet hus på KomTek, filmvisning på Perrongen och så får den som vill följa med Lyckliga gatorna till ridskolan Trolldal för att hänga i stallet.

På torsdag är det familjeskoj i Björkviks sporthall, skridskokul på Stortorget i Katrineholm och så arrangeras Barnens vasalopp på Backavallen.

Lilla bassängen och äventyrsbadet håller under veckan öppna i Duveholmshallen. Isen är spolad sedan lång tid tillbaka vid Backavallen och till Spökbacken går gratisbuss måndag, tisdag, torsdag och fredag.

Öppen kulturskola arrangeras måndag till fredag. Under vinterlovet erbjuds också barn och ungdomar att skapa konst tillsammans med konstnären EKTA/Daniel Götesson som under sin utställning också kommer att hålla i en rad workshops. Under fredag och lördag skapas ett gemensamt konstverk på Ungkulturhuset Perrongen.

På fredag arrangeras föreläsningen Förverkliga drömmar med Aron Andersson på Kulturhuset Ängeln. Aron Andersson fick cancer när han var åtta år. Cancern var krävande och han hamnade i rullstol. Utan hjälp av sina ben har Aron Andersson bland annat bestigit Kilimanjaro och simmat till Åland.

På fredag finns också möjlighet att se teaterföreställningen "Flickan och havssköldpaddan", på Perrongen.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmSkollovUngdomarbarn och familj
Relaterat