En svårt misshandlad man kom till polisstationen tidigt under torsdagsmorgonen. Foto:

Man misstänkt för grov misshandel söks

Katrineholm

Polisen misstänker nu en man för grov misshandel av en annan man, som allvarligt skadad kom till polishuset i Katrineholm under natten mot torsdag.

Klockan 04:33 på torsdagsmorgonen kom polisen i Katrineholm i kontakt med en svårt misshandlad man, som befann sig utanför polishuset på Djulögatan. Mannen togs om hand och kördes till sjukhus med kraftiga skador, bland annat sårskador i huvudet, och en anmälan om grov misshandel upprättades.

Enligt de första uppgifterna var teorin att mannen misshandlats på någon annan plats och sedan på okänt sätt kommit till polishuset, men det tycks vara så att han själv tagit sig till polishuset, troligen för att få hjälp.

– Som jag uppfattat det har han kommit för egen maskin till polishuset. Poliser som varit där har märkt att det kom en kille och har tagit hand om honom, säger åklagaren Lukas Tigerstrand.

Nu är en man i 30-årsåldern misstänkt för misshandeln, som tros ha skett ganska nära polishuset, på Tegnérvägen. Ingen är dock gripen och åklagaren vill inte svara på om mannen i 30-årsåldern är anhållen i sin frånvaro, eller om polisen bara söker honom.

– Vi jobbar intensivt just nu för att få tag i personen som vi misstänker, säger Lukas Tigerstrand.

Den man som utsatts för misshandel har kunnat höras av polis och har då kortfattat berättat vad som hänt. Åklagaren vill inte svara på frågan om misshandelsoffret och den misstänkte mannen är bekanta med varandra, eller om det har framkommit något motiv till misshandeln. Mannen som misstänks är inte känd av polisen sedan tidigare, åtminstone inte för våldsbrott.

– Det vi gör nu är att vi försöker reda ut om det finns några vittnen. Vi ska hålla ytterligare förhör med målsägaren och liknande typer av åtgärder, säger Lukas Tigerstrand.

Mannen som blev misshandlad vårdas fortfarande på sjukhus.

– Vad jag förstår är han svårt skadad, men vid medvetande, säger kommissarie Peter Göransson vid polisen i Katrineholm, Flen och Vingåker.

Brottsrubriceringen är fortfarande grov misshandel.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholmmisshandelpolis
Relaterat