"Vi vill uppmärksamma alla kvinnor som utsätts för mäns våld", säger Emelie Trolin på kvinno- och tjejjouren Miranda om söndagens ljusmanifestation på Stortorget.

Ljusmanifestation mot våld mot kvinnor

Katrineholm

– Vi vill uppmärksamma alla kvinnor som utsätts för mäns våld, kvinnor i hela världen, Sverige och Katrineholm, säger Emelie Trolin och förklarar att därför arrangerar kvinno- och tjejjouren Miranda en ljusmanifestation på Stortorget på söndagen, som är den internationella dagen mot kvinnovåld.

– Ljusen visar att det finns hopp för framtiden, att vi kämpar för att inte fler ska gå samma öde till mötes som de 279 kvinnor i Sverige som blivit mördade av sin nuvarande eller tidigare partner sedan år 2000. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Emelie Trolin och påpekar att våldet inte bara fysiskt.

– Varje handling som syftar till att såra och kränka en annan människa är våld. Att tvinga någon till något som hon inte vill eller tvinga henne att avstå från något som hon vill är också våld.

Under den 16 dagar långa manifestation mot våld mot kvinnor som startar på söndagen finns kvinno- och tjejjouren Miranda med i flera programpunkter. Bland annat visar de utställningen "Cause of Death: Woman" på kulturhuset Ängeln till och med den 3 december. Här beskrivs våld mot kvinnor i en rad av världens länder.

Internationella dagen mot kvinnovåld

25 november är den internationella dagen mot våld mot kvinnor.

Dagen är instiftad av FN år 1999.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmJämställdhetKvinnovåld
Relaterat