Moa Sjöholm och Alice Carlsson tog hem en bronsmedalj vid helgens Gymnasie-SM i Göteborg.

Lindenelever vann bronsmedalj i Gymnasie-SM

Katrineholm

Moa Sjöholm och Alice Carlsson från Lindengymnasiet vann en bronsmedalj i Gymnasie-SM i turism som avgjordes under lördagen

Under helgens SM-tävlingar i Göteborg skulle de tävlande bland annat planera en resa för kinesiska turister och visa på att de kan prissätta resor. Dessutom fick de i ett rollspel möta gäster, spelade av skådespelare, som till exempel var missnöjda med boendet.

Moa Sjöholm och Alice Carlsson från Lindengymnasiet i Katrineholm tog hem bronsmedaljen i tävlingen. De båda finalisterna visade upp stor skicklighet och kreativitet i mötet med de missnöjda gästerna.

— Det är fantastiskt att se vilken servicenivå och engagemang de tävlande har. Jag är imponerad av hur de löste flera av scenariona, säger Yvonne Mosell, huvuddomare i ett pressmeddelande.

Förutom tredjeplatsen innebar tävlingarna möjligheten att visa upp sig för framtida arbetsgivare.

— Näringen växer kraftigt och behöver yrkesskickliga. Efter den här helgens fantastiska prestationer tror jag de tävlande kommer att ha flera jobberbjudanden, säger Peter Thomelius, utbildning- och HR-chef på Visita.

Gymnasie-SM är en av Sveriges äldsta och mest prestigefulla tävling för unga talanger i åk 3, där de får chansen att visa sina färdigheter i grenarna hotell, turism, servering och kock.

Fotnot: Under söndagen publicerades två andra namn i artikeln. Det beror på felaktig information i pressmeddelandet som skickades ut. Katrineholms-Kuriren beklagar detta.

Läs mer om dessa ämnen

ämne/skolaLindengymnasietKatrineholmResorUngdomar