Foto:

Ingen fara för brand i skogen

Vingåker
annons

Branden i jaktkojan i Solberga mellan Katrineholm och Vingåker såg på tisdagseftermiddagen ut att sprida sig till skogen.

Den uppfattningen fick en person som passerade platsen. Vederbörande kände då inte till att räddningstjänsten varit på platsen tidigare under dagen, bekämpat elden och sedan blåst faran över.

– Där finns vatten och pumpar och jaktlaget som brukat använda stugan har platsen under bevakning. De behöver inte vakta hela tiden, säger Christian Andersson, insatsledare vid Västra Sörmlands räddningstjänst.

I samband med att elden bekämpades på tisdagsförmiddagen föll ett antal takplåtar till marken. Dessa glöder fortfarande, och kommer så att göra i ytterligare några dagar. Risken för att det ska få elden att flamma upp runtom stugan är minimal, enligt Andersson, eftersom marken är blöt och ingen blåst finns att tala om.

Det är en stuga, ett mindre torp, på fyra gånger åtta meter som har brunnit. När räddningstjänsten anlände brann det ut genom fönster och tak på stugan. Jaktstugan kunde inte räddas.

Trots att det regnat fick elden fäste i träden.

— Det började frasa i stora granar som stod alldeles intill stugan, säger Christian Andersson.

Vid 12-tiden bröt räddningstjänsten upp och lämnade över till fastighetens arrendator.

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerWEBB_TVbrand
annons

Mest delat denna vecka