Läkarbrist orsak till väntetider på Kullbergska

Kuriren för 50 år sedan

Vad är anledningen till väntetiden på medicinska avdelningen på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm?

– Kan det bero på läkarnas organisationsförmåga, eller brist på sådan, och konservatism, undrar FCO-ordföranden Per Engvall vid gårdagskvällens informationsmöte i Folkets hus.

– Nej, svarade överläkare Torsten Ernberg. Orsaken är läkarbristen.

Nej, något basket-guld blev det inte för Katrineholm. Men nog var det nära. KSK-flickorna inledde SM-finalen tvärt emot vad man har blivit van vid, d. v.s. man roffade åt sig en klar ledning med hela åtta poäng. Strax innan halvtidsvilan var dock försprånget uppätet och i den andra halvleken drog Ruter/Mörby systematiskt ifrån KSK-flickorna i poängkolumnen. Därmed bärgade Ruter sitt tredje raka SM-guld.

Miljövård är inte bara höggradiga reningsstationer eller värmeverk för miljontals kronor. Miljövård kan vara mycket annat. Det kan till exempel vara den nya sotsugningsmaskin sotarna i Katrineholm börjat använda för att suga bort sot och stoft som finns i värmepannan, så att det inte ligger kvar i pannrummet och dammar.

Pressfotografen och hemmafrun sadlar om till boutique-branschen. Katrineholms första boutique öppnar på lördag i Gamla bodens före detta lokaler på Kungsgatan. Två unga, sköna damer, Ann Mari Persson och Maj-Britt Eriksson, tyckte att sta'n behövde ett ställe där man kan köpa balla kläder, festliga grejer och mysiga prylar. Och så skapade man Barbarella.

Kuriren för 25 år sedan

Hav och sjömansliv var tema när Visans vänner i Katrineholm firade Visans dag i Ängeln på söndagen.

Lägg namnet Lotta Petersén på minnet. I sju år har keramikern Lotta Petersén bott och verkat i Högsjö utan att särskilt många känt till henne. Men i helgen fick en bred allmänhet tillfälle att beskåda hennes vackra prydnader när hon, liksom många andra konstutövare, ställde ut sina alster i församlingshemmet i Högsjö.

Kuriren för 10 år sedan

En bankkund krävde skadestånd från Sörmlands Sparbank då bankens förvaltning av hennes förmögenhet hade resulterat i förluster. Men Katrineholms tingsrätt anser att kvinnan var för sent ute med sitt krav. Nu ska kvinnan ersätta banken med drygt 700 000 kronor i rättegångskostnader.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat