Kvinna får åter rätt till personlig assistans

Katrineholm

I mars i år förlorade den 60-åriga kvinnan sin rätt till personlig assistans. Nu har förvaltningsrätten upphävt vård- och omsorgsnämnden beslut.

Den 60-åriga kvinnan var beviljad personlig assistans 23,17 timmar i veckan. Men efter att nya uppgifter framkommit från kvinnans gode man så gjorde nämnden en ny bedömning. 60-åringen överklagade beslutet till förvaltningsrätten.

Kvinnan har uppgett att indragningen av insatsen grundar sig på uppgifter från en före detta god man som endast träffat henne vid två tillfällen. Det föreligger dessutom en konflikt mellan kvinnan och den före detta gode mannen.

Kvinnan framhåller att hon har fortsatt stora och omfattande hjälpbehov. Av ett läkarintyg framgår också att det är omöjligt för henne att genomföra de moment som den före detta gode mannen påstår ha sett henne göra.

Förvaltningsrätten konstaterar att nämnden inte har gjort någon utredning i frågan utan återkallat beslutet om personlig assistans utifrån de uppgifter som den gode mannen har lämnat. Det är, enligt förvaltningsrätten, inte tillräckligt för att visa att kvinnan inte har rätt till personlig assistans.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms kommunKatrineholmPersonlig assistanssjukvård och hälsa
Relaterat