• Caroline Bergström är ny rektor på Kunskapsskolan i Katrineholm. Hon är från Katrineholm och flyttade tillbaka 2010 efter studier och basketspelande i Örebro. Foto:
  • Caroline Bergström är ny rektor på Kunskapsskolan i Katrineholm. Hon är från Katrineholm och flyttade tillbaka 2010 efter studier och basketspelande i Örebro. Foto:
1/

Kunskapsskolan i Katrineholm bygger ut och gör fler klasser "Vi jobbar långsiktigt"

Katrineholm

Kunskapsskolan i Katrineholm har fått tillgång till ytterligare 300 kvadratmeter i den gamla Ericssonfabriken. Nu påbörjas ombyggnationen för att kunna utöka elevantalet hösten 2019.

I januari skrev Katrineholms-Kuriren att Kunskapsskolan vill växa i Katrineholm. Nu är hyreskontraktet påskrivet och arbetet med att skapa fler ändamålsenliga lokaler kan börja.

– Vi börjar bygga om de nya undervisningsmiljöerna när eleverna går på sommarlov. Vi jobbar långsiktigt och kommer att erbjuda fler platser senast nästa höst, säger rektor Marcus Brunberg.

Idag har Kunskapsskolan 386 elever fördelat på två parallella klasser i varje årskurs på mellanstadiet och fyra klasser i varje årskurs på högstadiet. Tanken är att utöka till tre klasser i varje årskurs på mellanstadiet, årskurs fyra till sex.

– Det är lättare att få till en bra organisation med fler elever, säger Marcus Brunberg.

Att planera utbyggnaden är bland det sista Marcus Brunberg gör som rektor. I höst går han vidare till en tjänst som biträdande grundskolechef på Kunskapsskolan centralt.

Till rektorsposten har i stället Caroline Bergström rekryterats. Hon har arbetat på Kunskapsskolan i Katrineholm sedan starten 2012 och har arbetat både som tillförordnad och biträdande rektor. Hon är född och uppvuxen i Katrineholm.

– Det känns jättespännande och inspirerande. Ledarskap har alltid legat mig varmt om hjärtat, säger Caroline Bergström.

– Caroline är oerhört kompetent och duktig och brinner för Kunskapsskolan i Katrineholm. Det är speciellt att driva en skola i sin hemstad, man vill göra saker och ting så bra som möjligt, säger Brunberg.

Bergström inleder sin nya tjänst med att vara föräldraledig under höstterminen. Kunskapsskolan Norrköpings rektor Markus Brunfelt kommer då att ha ansvaret tillsammans med biträdande rektor Elin Holmerin.

Kunskapsskolan

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning sedan år 2000.

Drygt 13000 elever totalt.

De första skolorna startades 2000.

Ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Källa: kunskapsskolan.se

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKunskapsskolanSkolaskola och utbildning
Relaterat