Konflikt i kassakö ledde till misshandel

Katrineholm

När en kvinna som handlade på Lidl ville lämna kassakön för att gå tillbaka in i butiken, slutade det med misshandel. Nu har en 67-årig man dömts för brottet.

Händelsen inträffade i våras i en livsmedelsbutik i Katrineholm. Den målsägande kvinnan har berättat att hon stod i kassakön när hon upptäckte att hon behövde gå tillbaka in i butiken. Hon bad om att få passera den man som stod bakom henne i kön. Men mannen hindrade henne genom att blockera vägen med sin kundvagn. När kvinnan på nytt bad om att få komma förbi, körde mannen sin kundvagn mot henne.

Enligt kvinnan fick hon ta emot flera slag av kundvagnen. Hon skyddade sig genom att lägga händerna på magen och det gjorde ont när hon fick kundvagnen på händerna. Efteråt hade hon så ont att hon inte kunde kliva upp ur sängen på tre dagar, enligt vad hon berättat för tingsrätten.

67-åringen har nekat till brott samt hävdat att det rörde sig om nödvärn. Till stöd för kvinnans berättelse finns dock vittnen samt bilder från butikens videoövervakning. Bilderna visar, enligt Nyköpings tingsrätts dom, att mannen körde in med sin kundvagn i kvinnan två gånger. Brottsoffret knuffades då in ett staket som fanns bakom henne. Något skäl till att detta kunde betraktas som nödvärn kan rätten inte se.

Mot denna bakgrund dömer tingsrätten 67-åringen för ringa misshandel. Han ska betala 50 dagsböter. Däremot bifaller rätten inte kvinnans krav på skadestånd. Rätten tycker att hennes berättelse om de svåra smärtor, som hon haft under flera dagar efteråt, verkar vara överdriven. Med tanke på att hon vid tillfället var klädd i vad som på övervakningsbilderna ser ut att vara en tjock jacka kan hon bara ha fått kortvarig smärta, enligt domen. Skadestånd brukar inte utgå när det gäller ringa misshandel, konstaterar tingsrätten vidare.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmBrottmisshandel
Relaterat