Innergården på Bjurtorpsvägen som under sommaren ska renoveras tryggare och snyggare. Foto:

KFAB miljonsatsar på innergård i utsatt område

Katrineholm

I år har KFAB fått över 1,8 miljoner kronor från Boverket, pengarna ska gå till kvarteret Sågen i Katrineholm. Gården ska nu rustas upp och bli en tryggare och snyggare plats att vara på.

Det är områdeschefen på KFAB, Maria Doktare, som varit projektledare i ansökan om Boverkets stöd för bättre och tryggare utemiljöer i utsatta områden. Området som valdes blev kvarteret Sågen, vid Bjurtorpsgatan i Nävertorp.

– Vi valde det här området eftersom vi hade fått önskemål från boende men dessutom sett behovet av en renovering. Det har varit dåligt belyst och i behov av att rustas upp, säger Tobias Lundqvist som är fastighetschef på KFAB.

Arbetet med upprustningen har enligt Tobias Lundqvist pågått under en längre tid och renoveringen väntas vara klar i oktober i år.

– Vi har kommit överens med boende om att införa bommar för att hålla bort bilar från gården, klippa ner buskarna vid parkeringen för att minska risken för inbrott i bilarna och bygga ut de gemensamma ytorna med grill och nya bänkar, säger Tobias Lundqvist.

Hajdin Qorbolli är boende i området och tycker att det känns kul med en ny gård, men är också lite skeptisk till stöket som det bidragit med.

Hajdin Qorbolli, 26, boende i området, ser fram emot den nya gården som ska stå redo till oktober. Foto:

– Det känns roligt för barnens skull, då får de någonstans att leka. De har renoverat här under en lång tid och det är mycket saker som bara står här på gården där barnen vill leka och spela fotboll. Men vi ser fram emot att det blir klart, det bli säkert bra, säger han.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

KFABKatrineholmNävertorpRenovering
Relaterat