Katrin Säfström var Folkets chefredaktör i tio år och under våren tillträder hon som ny kanalchef på P4 Sörmland. Foto:

Katrin Säfström blir ny kanalchef för P4 Sörmland

Sörmland

Katrin Säfström blir under våren ny kanalchef för P4 Sörmland. Hon har drygt 20 år som Folketanställd i Eskilstuna i bagaget, de sista tio åren fram till 2011 var hon tidningens chefredaktör.

Under våren tillträder Katrin Säfström som ny kanalchef för P4 Sörmland. Hon är i dag chefredaktör för Kvällsposten i Malmö och har tidigare varit bland annat tidningschef och ansvarig utgivare på Nerikes Allehanda i Örebro, Länstidningen i Södertälje och chefredaktör för Folket i Eskilstuna.

– Jag har alltid brunnit mest för den lokala journalistiken. Det nära, som berör människor och som faktiskt kan ha betydelse i deras vardag. Men lokaljournalistiken ska också handla om att få folk att känna igen sig. Förtroendet måste finnas där, för att man ska längta efter en ny uppdatering. Kort sagt lära känna sin publik och veta vad de förväntar sig, men också kunna utmana och beröra, säger Katrin Säfström i ett pressmeddelande.

Hon ser fram emot att få återvända till Sörmlandstrakten.

– Att åter igen få jobba i det län där jag bott och verkat i större delen av mitt vuxna liv är otroligt roligt. Att dessutom jobba med radio och med ett Public service-uppdrag ser jag som spännande. I en tid när media är ifrågasatt och mediebolagen utsätts för extrem konkurrens har Public service en alltmer viktig roll. Just radio känns extra inspirerande, med sin möjlighet till snabbhet och historia av live-närvaro långt innan andra medier ens visste vad begreppet innebar. På så vis känner jag att radio är ett enormt modernt medieslag och har alla möjligheter i en digital värld, säger hon.

Katrin Säfström efterträder Pia Lille som kanalchef för P4 Sörmland och tillträder tjänsten under våren.

Läs mer om dessa ämnen

Radio