Karsuddenpatient fortfarande borta

Katrineholm
annons

Den barnvåldtäktsdömde man som försvann från Karsudden i torsdags är inte upphittad.

Den patient på Karsudden som försvann under en permission på sjukhusområdet i torsdags, är inte hittad. Chefsöverläkare Susanne Andersson på Karsuddens sjukhus säger att det är väldigt svårt att säga om mannen kan förväntas vara kvar i trakten. Han dömdes 2011 för ett antal sexuella övergrepp och våldtäkter av barn, men bedöms inte som farlig för allmänheten.

Han försvann i torsdags, men hur lång tid har hans medicinering effekt?

— Han har medicinering i tablettform, som går ur successivt. Vi uppdaterar vår diskussion varje dag, säger Susanne Andersson.

Hur kommer det sig att polisanmälan dröjde?

— Det är inte den uppgift vi har. Det kan vara att det anmäldes till ett annat polisdistrikt eftersom mannen är hemmahörande i Stockholm. Sedan är det förstås så att vi letar själva en stund, vi anmäler inte på minuten. Det låter som lång tid om det inte anmäldes förrän vid 13.

Många är oroliga. Varför går ni inte ut med bild på mannen?

— Det är i dialog med polisen vi skulle göra det i så fall, inte i dialog med pressen.

Var det ett riktigt beslut att ge honom frigång?

— Vi får göra en internutredning om det var klokt att ge honom frigång. Det är inget jag kan svara på nu, säger Susanne Andersson.

Sedan avvikandet i torsdags är mannen efterlyst och polisen i Katrineholm har pratat med Karsuddens sjukhus, men några direkta sökinsatser sker inte.

— För att vi ska kunna leta behöver vi konkreta tips om var personen befinner sig, konstaterar kommissarie Peter Göransson vid katrineholmspolisen.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Karsuddens sjukhusBrottpolis
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka