Jag vädjar till er alla att ge oss chansen

Chefredaktörens krönika

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Nej, ta inte bort vår Vingåkerssida! Det kommer bara göra att färre i Vingåker kommer att läsa tidningen.

Sammanfattat är det reaktionen vi fått från flera Vingåkersläsare efter beskedet att vi efter årsskiftet stänger Vingåkersredaktionen och en bit in i januari gör om sättet som vi presenterar de lokala nyheterna på i papperstidningen.

Orsaken är dels att besparingar tvingar oss att banta journaliststyrkan från 19 till 18 medarbetare. Men förändringen beror också på att vi rustar tidningen för att ta steget in i framtiden.

Att vi tar bort ortsvinjetteringen från lokalsidorna, och skippar både Vingåker och Katrineholm, betyder inte att vi kommer att sluta bevaka någon av kommunerna.

Vi fortsätter att bevaka både Katrineholm och Vingåker, precis som i dag, men med den skillnaden att vi utgår från redaktionen i Katrineholm för att kunna styra resurser dit det behövs. Så måste en modern nyhetsredaktion jobba när vi förväntas leverera många nyheter och i olika kanaler, dygnet runt. Redan i dag fungerar det många dagar så att fler reportrar på Katrineholms-Kuriren än medarbetaren på Vingåkersredaktionen skriver om Vingåker.

Vår vilja är att presentera innehållet på ett sätt som gör tidningen läsvärd från början till slut, Vingåker (och Katrineholm) ska finnas med överallt, från nyheter till familjesida, kultur och nöje, sport och motion.

– Jag kommer att avsluta min prenumeration, skriver någon i en kommentar till nyheter om Katrineholms-Kurirens förändring.

Jag vädjar till er alla att ge oss chansen och se hur vi menar innan ni dömer ut oss. Tro på oss och lita på att det här blir bra! En tidning förändras, så har det varit i alla tider. Det gäller även för 100-åriga Katrineholms-Kuriren. Utan förändring hade tidningen aldrig överlevt så här länge och vårt mål är framtiden.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenVingåkerJournalistikKrönika
Relaterat