Foto:

Efterlyst man åkte fast efter inbrott i byggcontainer: "Han har ett digert brottsregister"

Katrineholm

Två män misstänks ha gjort inbrott i en byggcontainer. Ett kameralarm utlöstes och snart kan polisen gripa två män. Den ena visar sig vara efterlyst av Kriminalvården.

– Han har ett digert brottsregister och senast så dömdes han till ett fängelsestraff 2018, tio månader för grov stöld. Det är sannolikt det som han inte har velat avtjäna, säger Thomas Agnevik, presstalesperson.

Klockan 03.15 utlöses ett inbrottslarm i en byggcontainer på Kyrkogatan i Katrineholm. Väktare och polis larmas till platsen men när de anländer har de misstänkta gärningspersonerna lämnat brottsplatsen.

– Det fanns ett kameralarm så när larmet utlöstes startade en kamera, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Man kan därför snart se att det rör sig om två personer som ska ha gjort sig skyldiga till försök till stöld och att de lämnat platsen i bil.

– Jag vet inte exakt vad de fick fram från de här bilderna men vi hade både signalement och så hade en bil synts på bilderna, säger Thomas Agnevik.

Senare stoppas bilen och de misstänkta identifierades av polisen.

En av personerna, en man i 35-årsåldern, visade sig vara efterlyst av Kriminalvården. Han har dömts och ska avtjäna ett fängelsestraff – men hållit sig undan. Mannen omhändertogs av polisen.

– Han har ett digert brottsregister och senast här så dömdes han till ett fängelsestraff 2018, tio månader för grov stöld. Så det är sannolikt det som han inte har velat avtjäna, säger Thomas Agnevik.

Den andra misstänkta personen är i 40-årsåldern och även han omhändertogs av polisen på grund av berusning.

Båda männen är hemmahörande i Nyköping.

Läs mer om dessa ämnen

inbrott