Foto: Privat

Hundägare vädjar om sökhjälp

Katrineholm

I över en vecka har de två Jack Russel-hundarna varit försvunna. Nu hoppas ägaren få allmänhetens hjälp att hitta dem.

— Prio ett är att få veta vad som har hänt, säger hundägaren Fredrik Norén.

Det var förra söndagen som de två hundarna försvann. Familjen har en gård mellan Katrineholm och Valla, strax efter Sågmon. Under dagen var Fredrik Norén och hans sambo ute och hundarna gick lösa, som de brukar göra, men plötsligt saknades de.

— Den äldsta hunden blir åtta år snart och har aldrig försvunnit. Min första tanke var att de blivit påkörda av tåget, men jag har sökt längs banvallen och pratat med järnvägen, som inte kört på några hundar.

Ägarna har letat i uthus och källare samt i gryt och hålor i skogen och sökt med sökhund. De har delat ut lappar, satt upp lappar och knackat dörr hos grannar, men hoppas nu få hjälp av fler.

Fredrik Norén har funderat på om hundarna kan ha blivit stulna, men tror inte riktigt på den teorin.

— Det är 1,2 kilometer till oss från vägen och det var ingen trafik upp till oss alls den kvällen. Då skulle någon ha gått upp och tagit hundarna, säger han.

Fredrik Norén har pratat med hundkännare, som tror att hundarna fortfarande kan vara vid liv om de kommit vilse.

— Särskilt eftersom de är två stycken. De kan få värme från varandra om de kurar ihop sig under någon gran. De kan dricka i bäckar och äta snö. Hundar klarar sig ganska länge utan mat, de fungerar ungefär som människor. Vatten är det viktigaste.

Känslan av ovisshet är det jobbigaste, säger Fredrik Norén.

— Självklart vill vi ha dem tillbaka. Men mest av allt vill vi veta. Om de blivit överkörda av tåget, ok, då vet vi i alla fall, säger han.

Hundarna är chipmärkta och heter Sally och Sussie.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmDjur
Relaterat