Familjen Bergström ville tillbringa lördagen i simhallen. Linda Bergström skulle titta på medan barnen badade tillsammans med pappan, men den höggravida mamman nekades tillträde i shorts och linne. Foto:

Höggravid nekades tillträde till badhus

Katrineholm
annons

Linda Bergström skulle följa med till badhuset och titta på när familjen badade. Men den höggravida mamman som hade med sig shorts och linne, nekades tillträde till simhallen för att hon saknade badkläder.

Barnen Alice, sju år och Kevin, tio år hade länge sett fram emot att få bada och i lördags bestämde sig föräldrarna Linda och Sonny Bergström för att det var dags. Det var en lämplig dag att tillbringa på badhuset i Duveholmshallen. För familjens ettåring Agnes skulle det dessutom bli det första doppet någonsin.

–Barnen älskar att bada och nu när sommaren är över tänkte vi att det var dags att bada i simhallen, säger Sonny Bergström.

Familjen ville tillbringa dagen tillsammans. Mamma Linda Bergström som är gravid i åttonde månaden skulle titta på när de övriga familjemedlemmarna badade.

–Jag får inte på mig badkläder då kroppen är svullen på grund av graviditeten, så jag hade med mig shorts och linne.

Men det blev ingen baddag för familjen Bergström. När de var framme sa personalen att Linda Bergström inte fick komma in i shorts och linne, hon var tvungen att ha på sig badkläder.

–Jag förklarade att jag inte fick på mig badkläder men fick bara ett nej. Jag förstår inte varför män får bada i badshorts men inte jag, säger mamman som har svårt att hålla tillbaka tårarna medan hon berättar hur familjen fick vända tillbaka.

Hon känner sig kränkt både som kvinna och som mamma.

–Alice blev så ledsen att hon grät. Jag kände att det var mitt fel att barnen inte badade och varför då? Jo, för att jag var gravid och inte kunde ha badkläder.

Dennis Carlson, enhetschef på Sportcentrum i Katrineholm, menar att de nya reglerna på simhallen måste tillämpas för att verksamheten ska fungera.

–I simhallen ska man ha badkläder. Framför allt handlar det om säkerhet, men även om arbetsmiljö och hygien. Reglerna hanteras olika men är generella och passar kanske inte alla. Vi sätter säkerheten först och står bakom de nya reglerna. Sedan vi införde dem har vi fått tillbaka gamla badgäster som hade slutat komma till simhallen på grund av att det var för stökigt tidigare, säger han.

Familjen Bergström tycker att det är bra med badhusregler, men anser att man bör kunna visa viss hänsyn i specialfall.

–Under simskolan förut var det okej att föräldrarna hade shorts och t-shirt. Man visar hänsyn till massa annat i samhället men gravida mammor som inte kan ha badkläder får ingen hänsyn. Det känns hemskt, säger Sonny Bergström.

–Jag mådde inte bra och ville inte att mamma skulle se att jag grät för jag såg hur ledsen hon blev, säger Alice Bergström.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

DuveholmshallenKatrineholmsimning
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka