Hedersyxan gick till äventyrare

Katrineholm
annons

Sebastian Markewall tilldelades nyligen hedersyxan för sitt arbete i Föreningen Skog och Ungdom och i Katrineholms Äventyrsklubb.

Varför sov du under bar himmel i minus 15 grader?

— Jag ville vara nära naturen. Det är en ganska häftig upplevelse att sova ute när det är så kallt. Ibland händer det även att man blir påhälsad av djuren i skogen.

Vad innebär det att få hedersyxan?

— Det är en belöning för den insats man gjort för föreningen i stort, men specifikt för mig även mitt arbete inom Katrineholms äventyrsklubb. Det innebär att man jobbar hårt helt enkelt.

Vad gör ni i Katrineholms Äventyrsklubb Skog och Ungdom?

— Det blir mycket klättring, men också en del bågskytte. Sen gör vi även en hel del bushcraft, det är då vi bland annat ger oss ut i naturen och sover under bar himmel.

Varför engagerar du dig i äventyrsklubben?

— Det är roliga aktiviteter som tänjer på gränsarna. Jag skulle inte säga att jag är en adrenalinjunkie, men jag tycker det är kul med lite adrenalinpåslag. Det är även roligt att göra saker tillsammans med personer som har samma intresse som en själv.

Hur länge har du varit engagerad i klubben?

— Jag har varit medlem sen 2011. Det är svårt att samla folk till sitt intresse, men en dag hakade jag på en kompis till klubben och sen dess har jag blivit kvar.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

friluftsliv natur väder
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka