Här kan du dansa på midsommar

Katrineholm

Dans, lekar och lite gott att smaka på erbjuds på flera håll i Katrineholmstrakten på midsommarafton. Här är ett urval av evenemangen.

Jordgubbar, sill och färskpotatis hör midsommar till och vad är ett midsommarfirande utan ringdans till Små grodorna? Redan på torsdagskvällen smygstartar midsommarfirandet på Julita gård när alla som vill får vara med och klä stången med sommarblommor. På fredagen inleds det traditionsenliga firandet i Julita med musikunderhållning under ledning av Ingvar Andersson innan det är dags att resa midsommarstången. Efter det blir det dans, både kring stången och i form av uppvisning av barngruppen Dansfötter.

Vid Djulö dekoreras stången strax innan den ska resas och när den väl är på plats blir det dans. Nytt för i år är att platsen är flyttad till gräset nedanför strandkaféet där det säljs fika, korv och glass. Övriga aktiviteter är ponnyridning, hoppborg, fiskdamm och tipspromenad.

I Valla firas midsommar på Valla IP. Där bjuds det också på dans kring midsommarstången och lekar. Till fikat finns det midsommarbakelser och den som vill testa lyckan kan gå till chokladhjulet, fiskdammen eller lotteriet.

I Floda firas midsommarafton på Kalsta hembygdsgård med dans och lekar.

Björkviks folkets park anordnar också traditionellt midsommarfirande med servering och dans.

I Forssjö firas midsommar på Ekudden med dans kring midsommarstången. Gästerna tar med sig egen fikakorg men för barnen finns det ponnyridning och glass.

Sugen på att fira midsommar på någon ny plats i Sörmland - här är en karta över midsommarfiranden runtaom i länet:

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

DjulöJulitaKatrineholmMidsommar
Relaterat